сряда, 13 януари 2021 г.

Глория Шуглева - цветове и линии

Малко повече от месец мина след интервюто с Мария Андреева и сега е време да ви представя новия гост в моя блог. Това е Глория Шуглева или позната повече като GloryArt. Тя е илюстратор, UI/UX дизайнер и влогър. Първите ѝ стъпки в рисуването са в традиционен стил. Може да я видите да твори с мастило, бои, моливи и маркери. Рисува както графично, така и живописно. В последните няколко години обаче може повече да я видите да твори над някой графичен таблет, където при всяка нейна творба цветовете и линиите оживяват. Глория има издадена към момента книжка за оцветяване, носеща името "Мастилени отвари" (компилация от рисунките ѝ от Inktober '18) и скицник с три различни вида хартия, направен по нейн собствен дизайн. Също така има и магазинчето в Etsy, носещо името Creative Goodie, където може да намери всякакви неща, сътворени от нея.

Ако трябва да бъда честна с вас, преди повече от 2 години случайно попаднах на GloryArt в YouTube и като човек, занимаващ се с изкуство бях много щастлива, че в интернет пространството може да се намерят и българи, които смело опитват да покажат на онлайн аудиторията на какво са способни и които са отворени към това да опитват нови неща, да израстват и надграждат себе си като творци. Радвам се, че следя творческия път на GloryArt, защото с времето виждам как тя се развива като артист и това е похвално, тъй като всичко, което прави тя е свързано с любовта ѝ към изкуството.. 

V Melange: Здравей, Глори. Опиши себе си с цветове и думи.
Глория Шуглева: Жълто, розово, синьо, преливки, щрихи и текстури.

VM: Как се появи идеята за Glory Art и какво те мотивира да направиш и поддържаш профила в Instagram и в последствие канала в YouTube?
Г.Ш: Усещах силната липса на подобно съдържание, когато аз самата бях тийн и се учех от гледане на клипове в YouTube. В последствие пораснах, добих знания, умения, кураж и мотивация да се захвана със задачата. Instagram постепенно замести Facebook, който използвах за споделяне на рисунки и комуникация с хора със сходни интереси, но никога не е бил основното за мен.

VM: На какво те научиха твоите последователи в интернет пространството?
Г.Ш: Че имат всевъзможни интереси и мнения и че никога не мога да предвидя кое точно ще се хареса и кое не.

VM: Влияеш ли се от мнението на хората в социалните мрежи и от това какво те харесват и какво не?
Г.Ш: Не бих казала или поне в толкова голяма степен, че да спра да харесвам даден творец или насока. По-скоро следя темите, които изникват.

VM: Мислила ли си за колаборации с други артисти?
Г.Ш: Да и винаги ще се радвам да работя с интересни и креативни хора.

VM: За какви проекти мечтаеш за в бъдеще?
Г.Ш: Бих искала да създам art book, но мисля, че все още съм далеч от нея.

VM: Какво те вдъхновява в живота и в изкуството?
Г.Ш: Най-често светлината. Звездиte, Луната, залезите, отражението на Слънцето в снега, как то влиза през щорите, как се спуска по пода. Растенията във всевъзможни цветове и форми. Израснала съм с анимационни филми, комикси и фентъзи книги - всички, от които все още са ми любимо занимание. Темата за магия, фентъзи и непознати светове е огромно вдъхновение за мен.

VM: Сподели с нас любим филм, книга и песен.
Г.Ш: Всички филми на Studio Ghibli, филмите за Хари Потър, повечето анимации на Disney и Pixar, всички книги на Сара Дж. Маас.

VM: За какво мечтаеш?
Г.Ш: Да имам малко собствено студио с големи прозорци, много цветя и в него всичко да си има място и да е подредено.

VM: Какво би ни казала в края на този разговор?
Г.Ш: ...


Местата, на които може да намерите Глория:
Instagram
Facebook
YouYube
Website

Снимки: Gloria Shugleva's Instagram & Website


Няма коментари:

Публикуване на коментар