вторник, 28 май 2013 г.

Много емоции и едно "Довиждане!"


Всяко начало има и своя край. Изтощителните два дена пътуване от България до Словакия си струваха на 100 процента. С навлизането ни в Братислава се почувствах на едно коренно различно място. Допирът ти до този град и хората в него е невероятен. Атмосферата е напълно различна...

Кога човек е виждал толкова красива, слънчева и тиха столица??? "Тиха столица"? Това словосъчетание никога не съм го чувала, но се оказа напук на всичко....реалност. Усмихнати млади хора от различни страни те заобикалят или ти пресичат пътя.... Те са като ходещи усмивки...навсякъде! 

В Братислава витае един романтичен дух. Старата част на града, със своите малки затънтени улички, те кара да се чувстваш като в някой романс. Малки улички. Много заведения. Хора от различни народности навсякъде гъмжат. Музика. Хорски гласове....А вечерта...е изпълнена с красота. Светлини!... Ако се качиш горе при замъка, можеш да видиш голяма част от града, окъпан в нощни светлини..и разбира се величествената река Дунав.*

Емоциите и спомените, зародили се в този очарователен град, останаха дълбоко заровени в моето сърце. Понякога е просто неописуемо всичко, което се случи...А хубавите неща както винаги траят кратко...дори абсурдно кратко. Иска ти се да спреш времето и всички хубави мигове да се повтарят и повтарят до безкрай. Но понякога трябва просто да натиснеш бутона "Play" и да продължиш напред.

Всичко насъбрано в мен от красива Братислава споделих чрез моите снимки. Някои от тях бяха добри, други пък не толкова. Все пак се надявам да сте уловили частица от мен и да сте усетили атмосферата на Братислава. 


Благодаря!


* виж снимката 

- Ви -

1 коментар:

  1. Караш ме да си купя билет за Братислава.

    http://thevulgariangirl.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване